Webteksten schrijven

laptop op houten tafelEen website is uw online visitekaartje. Daarom moet die er goed uitzien. De tekst, de foto’s, een filmpje, alles moet kloppen. Is uw website ook goed te lezen op mobiel en tablet? En kunt u er nieuws over uw bedrijf op kwijt? Heeft u al een blog?

Websites zijn ook nog eens net als folders; ze verouderen. Goed dus dat u er af en toe met een kritisch oog naar kijkt, of naar laat kijken.

Wat is er mogelijk?

Ik redigeer en herschrijf de teksten voor bestaande websites en schrijf de content voor complete nieuwe sites. U krijgt SEO-teksten op B1 niveau. Daarnaast let ik op samenhang tussen de verschillende onderdelen van de website. Omdat de tekst een onderdeel van het grote geheel is, werk ik desgewenst samen met websitebouwers, fotografen, logo-ontwerpers en videomarketeers. Alles is mogelijk.

SEO-teksten

SEO staat voor Search Engine Optimation. Het is een manier van schrijven waarbij de teksten op uw website zo worden opgebouwd dat de zoekmachines ze sneller vinden. Uw website komt daardoor hoog in de lijst van resultaten die de internetgebruiker te zien krijgt als hij zoek gaat naar informatie. En dat zorgt weer voor meer bezoekers op uw website.
Door een aantal regels toe te passen wordt een tekst SEO-proof. SEO is een praktische benadering van een webtekst.

Schrijven voor de klant

Het is belangrijk om de regels van SEO toe te passen voor webteksten. Dat mag echter niet de leesbaarheid van de tekst beïnvloeden. Schrijven doe je voor mensen, niet voor zoekmachines. Daarom is SEO schrijven soms best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tekstschrijvers.

SEO en SEA

Oké, maar wat is dan SEA? Lees mijn blog over Het verschil tussen SEO en SEA.