Zeven tips voor een succesvolle zakelijke blog

schrijvenisschrappenEen zakelijke blog trekt klanten naar je website en vergroot je kans op online succes. Maar dan moet je wel gaan schrijven. Met deze 7 tips in je achterhoofd gaat het je lukken!

1. Deel jouw kennis met je klant

Wees niet bang om iets weg te geven. Hiermee wek je vertrouwen en zullen klanten jou gaan zien als expert. Bij een expert zullen ze graag terug komen.

2.Gebruik een informele toon

Een weblog is eigenlijk een soort dagboek. Voor een zakelijke blog gebruik je dan ook liever de jij-vorm en mag je best in spreektaal schrijven. 

3.Kill your darlings! 

Hou je verhaal kort en krachtig. Schrap alle overbodige woorden en maak er geen ellenlang verhaal van. Zo weet je de aandacht van de lezer vast te houden tot het eind.

4.Maak je onderwerp spannend.

Ook gortdroge onderwerpen kun je opleuken met een persoonlijke inleiding of een grappige uitsmijter.

5.Bedenk een pakkende titel.

Aan de hand van de titel beslist de lezer vaak al of hij verder zal lezen. Zorg dus voor een titel die de lading goed dekt of juist voor een heel vreemde aandachtstrekker. Aan jou de keuze!

6.Voeg een foto of video toe.

Een mooie foto of een grappige afbeelding maakt je blog nog aantrekkelijker. Een video hoef je niet zelf op te nemen. Je kunt ook een YouTube filmpje van een ander gebruiken. 

7.Call-to-acton!

Het is prettig als de geinteresseerde lezer nog iets kan doen als hij je blog goed vond. Je kunt hem verleiden met extra informatie in een gratis te downloaden e-book of een vrijblijvend aan te vragen consult. 
 
Uiteraard is een zakelijke blog schrijven leuk werk. Maar je moet er wel de tijd voor nemen en als je eenmaal begonnen bent moet je ook doorzetten. Als je meest recente blogartikel op je website van maanden geleden is zullen de lezers eerder hun vraagtekens bij je expertise zetten dan dat ze je gaan vertrouwen. En bedenk dat een blog echt pas echt succesvol wordt na een aantal maanden.
Je kunt ook besluiten om het werk uit te besteden. Neem een abonnement voor een maandelijkse blog op jouw website! 

blogtekoop