Interview

herschrijven redigerenSteeds meer bedrijven herkennen de kracht van het persoonlijke verhaal. Want wie kan beter vertellen over een product of dienst dan een tevreden klant of een bijzondere leverancier? Deze verhalen haal je naar boven in een interview. Ik neem deze interviews af en werk ze uit tot een pakkende tekst.

Van interview naar artikel

Het afnemen en uitwerken van interviews is één van mijn favoriete werkzaamheden als tekstschrijver. Door de juiste vragen te stellen, krijg je de mooiste antwoorden boven tafel. Maar hoe werk je die vervolgens uit tot een aansprekend artikel? Het is belangrijk om het doel van het interview voor ogen te houden. Daarom vraag ik mijn opdrachtgever om een specifieke reden te geven voor dit artikel. Op welke vragen moet in ieder geval een antwoord komen?

Persoonlijk

De mensen die ik spreek hebben allemaal een eigen verhaal. Als ik dat persoonlijke kan vatten in het artikel, dan lijken de verhalen tot leven te komen. En krijg je verhalen van echte mensen waarin anderen zich ook weer herkennen. Een zakelijk product kan door middel van een interview een menselijke kant krijgen.

Nieuwsbrief. Glossy. Website

Mijn interviews en artikelen worden gebruikt voor nieuwsbrieven, zakelijke glossy’s en websites. Daarnaast schrijf ik voor de plaatselijke krant. Bent u op zoek naar iemand die een interview kan verwerken tot een pakkend artikel? Neem dan vrijblijvend contact op.