Diensten

Interview

herschrijven redigerenSteeds meer bedrijven herkennen de kracht van het persoonlijke verhaal. Want wie kan beter vertellen over een product of dienst dan een tevreden klant of een bijzondere leverancier? Deze verhalen haal je naar boven in een interview. Ik neem deze interviews af en werk ze uit tot een pakkende tekst.

Van interview naar artikel

Het afnemen en uitwerken van interviews is één van mijn favoriete werkzaamheden als tekstschrijver. Door de juiste vragen te stellen, krijg je de mooiste antwoorden boven tafel. Maar hoe werk je die vervolgens uit tot een aansprekend artikel? Het is belangrijk om het doel van het interview voor ogen te houden. Daarom vraag ik mijn opdrachtgever om een specifieke reden te geven voor dit artikel. Op welke vragen moet in ieder geval een antwoord komen?

Persoonlijk

De mensen die ik spreek hebben allemaal een eigen verhaal. Als ik dat persoonlijke kan vatten in het artikel, dan lijken de verhalen tot leven te komen. En krijg je verhalen van echte mensen waarin anderen zich ook weer herkennen. Een zakelijk product kan door middel van een interview een menselijke kant krijgen.

Nieuwsbrief. Glossy. Website

Mijn interviews en artikelen worden gebruikt voor nieuwsbrieven, zakelijke glossy’s en websites. Daarnaast schrijf ik voor de plaatselijke krant. Bent u op zoek naar iemand die een interview kan verwerken tot een pakkend artikel? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

Persberichten

 

persberichtenBereikt uw bedrijf binnenkort een mijlpaal? Of lanceert u een nieuw product? Met een nieuwsbericht in de krant zorgt u voor gratis publiciteit. Zorg ervoor dat uw nieuws opvalt tussen de tientallen persberichten die een redacteur per dag ontvangt. 
 

Free publicity verwerven

Niet betalen om in een krant of tijdschrift te komen. Nog niet zo lang geleden was dat erg moeilijk. De journalisten op de redacties schreven de stukken liever zelf. Ze moesten het dan wel de moeite waard vinden om langs te komen of contact op te nemen. Nu tijd en mankracht schaars is, plaatsen kranten en tijdschriften graag kant en klare artikelen. Ze moeten dan natuurlijk wel goed geschreven zijn. Ik help u graag deze free publicity te verwerven.
 

Advertorial

Een andere manier om publiciteit te genereren is door een advertorial te plaatsen in een krant of tijdschrift. Dit is een advertentie die er uitziet als een nieuwsbericht. Vaak slaan lezers advertenties over omdat ze niet direct op zoek zijn naar een nieuw product. Door de inhoud te verpakken in een wetenswaardige tekst kunt u veel meer lezers bereiken. Wilt u hierover meer weten? Bel me.
 

 

Nieuwsbrieven

NewslettersWaardevolle nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief is een handig middel om mensen op de hoogte te stellen van het laatste nieuws binnen uw bedrijf. Het is een extra service waarmee u klanten aan u bindt. Maar het kost veel tijd en creativiteit om een waardevolle nieuwsbrief te maken. U kunt ook de hulp van een ervaren tekstschrijver vragen. 
 

Voordelen van een nieuwsbrief

 
• Een nieuwsbrief kan direct inspelen op actualiteiten.
• Vertel over uw vak en deel uw kennis. U wordt een autoriteit binnen uw vakgebied.
• U verhoogt uw naamsbekendheid. 
• Maak optimaal gebruik van uw klantenbestand.
• U vestigt keer op keer de aandacht op uw website en uw bedrijf.
• Door de nieuwsbrieven op uw website te plaatsen maakt u die dynamisch. Dit is goed voor de SEO.
 

Wat doet de tekstschrijver?

 
Ik kan een vast onderdeel van de nieuwsbrief voor u verzorgen. Bijvoorbeeld door het nieuws over uw bedrijfstak te volgen en daar steeds een artikel over te schrijven. U kunt ook de hele nieuwsbrief uitbesteden. Wilt u meer weten? Bel me.
 

 

SEO webteksten

SEO schrijven

SEO staat voor Search Engine Optimation. Het is een manier van schrijven waarbij de teksten op uw website zo worden opgebouwd dat de zoekmachines ze sneller vinden. Uw website komt daardoor hoog in de lijst van resultaten die de internetgebruiker te zien krijgt als hij zoek gaat naar informatie. En dat zorgt weer voor meer bezoekers op uw website.

Door een aantal regels toe te passen wordt een tekst SEO-proof. SEO is een praktische benadering van een webtekst.

Schrijven voor de klant

Het is belangrijk om de regels van SEO toe te passen voor webteksten. Dat mag echter niet de leesbaarheid van de tekst beïnvloeden. Schrijven doe je voor mensen, niet voor zoekmachines. Daarom is SEO schrijven soms best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tekstschrijvers.

SEO en SEA

Oké, maar wat is dan SEA? Lees mijn blog over Het verschil tussen SEO en SEA